Historien började under världsmästerskapet för barberare i Seoul 1998

1998 deltog Petri Sipiläinen och Toni Kylätasku i världsmästerskapet för barberare i Seoul. Under de långa tävlingsdagarna hann de fundera över mannens roll som kund på traditionella frisörsalonger. De hade lagt märke till att män inte sågs som potentiella kunder, utan snarare som ett irritationsmoment. Män kunde inte längre få ordentlig service i en bransch där salongerna helt och hållet var anpassade efter de kvinnliga kundernas behov.

Petri och Toni insåg att det var krångligt för män att boka en tid och det var nästan omöjligt att få en drop-in-tid – till och med för en enkel trimning. Endast ett fåtal salonger erbjöd traditionella barberartjänster och att klippa håret hade reducerats till ett nödvändigt ont för män. Det var tydligt att det fanns ett behov av någon som erbjöd traditionella barberartjänster.

Minnen från barndomen

Bakom dessa tankar fanns även Petris minne av hans mormors frisörsalong på 60-talet. Som barn tillbringade Petri mycket tid tillsammans med sin mormor, och fick på så vis följa allt som hände på frisörsalongen på nära håll. Bilden av män som kom in på frisörsalongen och som utan någon stress satte sig i soffan, bläddrade i tidningar och småpratade hade etsat sig fast i hans minne.

”Det var en avslappnad atmosfär. De hade en trevlig stund och fick dessutom en riktigt bra klippning”, minns Petri. ”Att gå till frisörsalongen är en stor del mäns värld och en del av mannens historia.”

”Bilden av män som kom in på frisörsalongen och som utan någon stress satte sig i soffan, bläddrade i tidningar och småpratade hade etsat sig fast i hans minne.”

 

Nöjda kunder är vår styrka

Vår främsta styrka är att vi är kundinriktade och det märks i allt vi gör. M Rooms tjänsteutbud och alla Mgroom-produkter har helt och hållet utvecklats utifrån våra kunders behov och önskemål. Faktum är att idén om årligt medlemskap kom från en av Tonis stamkunder.

Män vill ha enkel och okomplicerad service utan att behöva planera i förväg. Vårt jobb som leverantör av barberartjänster är att se till att varje besök hos M Room blir till en oförglömlig och okomplicerad upplevelse.

”Många säger att de gillar att vi har kommit med någonting nytt, men egentligen är det en gammal idé”, säger Toni och Petri. ”Vi har bara kryddat den lite så att det passar in på 2000-talet.”

”Vårt jobb är att se till att varje besök hos M Room blir till en naturlig och minnesvärd upplevelse.”